ARTIKEL TERBARU

TAKDIR AZLAN

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI

JASIN: “Sudah takdir hidup kami perjalanannya begini.

“Walaupun terpaksa tebalkan muka meminjam wang daripada kenalan, saya perlu lakukannya bagi memastikan perut isteri dan anak beralas,” kata pengawal keselamatan, Azlan Md Tan, 47.

Dengan pendapatan yang tidak menentu, Azlan terpaksa menanggung isterinya yang juga orang kurang upaya (OKU) pendengaran dan mengalami fibroid (ketumbuhan), Norafizah Ariffin, 41, serta membesarkan tiga anak masing-masing berusia tujuh hingga 15 tahun.

Azlan berkata, dia bukan sahaja diuji apabila anak keduanya berusia 12 tahun dilahirkan dengan mempunyai sebelah buah pinggang, kini nasib hidupnya diuji lagi apabila anak sulungnya, Muhammad Amirul menghidap ketumbuhan dalam kepala dan kelenjar tiroid terlalu aktif (hipertiroid).

Katanya, walaupun perit untuk melaluinya namun dia reda dengan ketentuan hidup dan cuba sedaya upaya menyediakan segala keperluan serta membawa anaknya untuk mendapatkan rawatan.

“Ketika anak sulung menjalani pembedahan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) pada Julai lalu dia perlu berada di sana selama sebulan, saya terpaksa berkongsi makanan dengannya kerana kehabisan wang.

“Selain memikirkan keadaan diri sendiri, fikiran ini melayang mengenangkan nasib isteri serta dua lagi anak di rumah. Alhamdulillah, urusan kami dipermudahkan,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Jalan Bunga Tanjung, Kemendor, di sini.

Akibat terlalu kerap mengambil cuti kerana terpaksa membawa anaknya yang sakit ke hospital, Azlan hampir kehilangan pekerjaan namun atas pertimbangan majikannya masalah itu dapat diselesaikan.

Bagi menampung keluarga, Norafizah juga terpaksa keluar bekerja walaupun tahap kesihatannya semakin merosot.

Setakat ini, keluarga itu menerima bantuan bulanan kewangan daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) negeri namun ia masih tidak mencukupi.

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

Azlan berkata, dia perlu mengeluarkan perbelanjaan tinggi setiap kali membawa isteri dan anaknya mendapatkan rawatan susulan.

“Ada harinya anak ke sekolah tanpa membawa wang belanja, tetapi mujur mereka menerima peruntukan Rancangan Makanan Tambahan (RMT),” katanya.

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Artikel berkaitan

LELAKI SERING SAKIT KEPALA DISAHKAN BARAH OTAK

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI KOTA BHARU: Keadaan seorang …

DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 10%
DISKAUN 10%
TIADA HADIAH
TAK BERNASIB BAIK
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
REBUT PELUANG UNTUK DISKAUN MENARIK!

Berikan butiran anda dan putarkan cabutan bertuah.

Terma dan syarat :

  • Hanya sekali putaran setiap kali anda layari laman web kami
  • Anda boleh cuba lagi jika tak bernasib baik selepas 7 hari.
STATISTIK COVID-19

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Content is protected !!