ARTIKEL TERBAIK

KENAPA ROBOT TAK PERFORM DENGAN BAIK DI REAL ACCOUNT

KEMBANGKAN MODAL NIAGA ANDA DENGAN COPYTRADE KAMI. KLIK SINI !!

 

Seperti yang semua maklum… terdapat ratusan ribu robot atau expert advisor di dalam pasaran.. daripada yang percuma hinggalah yang berbayar sehingga ribuan RM untuk menggunakan robot tersebut.

Walaupun result trading melalui backtest itu sangat baik dan mengujakan , namun terlalu sedikit sehinggakan begitu sukar untuk kita jumpa robot yang betul memberikan hasil yang diharapkan di real account.

MENGAPA INI BERLAKU ??

 

#SEBAB 1

1. Hampir kesemua DATA yang digunakan semasa BACKTEST dibuat TELAH DIOPTIMAKAN berbanding dengan data real feed yang banyak deviasinya termasuklah slippage, order yang tidak dipenuhi, spread dan lain2.Sebab itu hampir kesemua robot perform begitu baik semasa backtest dibuat sehinggakan kita merasakan telah menjumpai holy grail untuk capai kebebasan masa dan wang…rupanya perjalanan sebenar masih jauh.

 

#SEBAB 2

Ramai juga coder atau developer yang mmg nak scam pembeli di luar sana.. ada robot yang dicipta hanya untuk manipulasi data yang digunakan semasa backtest dibuat dan memberikan hasil yang tak tercapai dek akal dan membuatkan mereka menjual lesen untuk menggunakan robot tersebut hingga ribuan RM… dan bila trader membeli dan menggunakan di real account… mmg banyak kes yang akan ke laut hingga MC akaun anda..

 

#SEBAB 3

Sesetengah coder atau developer yang berkualiti akan menggunakan file dll untuk merosakkan algoritma robot asal terutamanya trader yang menggunakan robot yang telah di hackedkan.Apabila kita menggunakan robot, biasanya file dll ini akan menghubungi server developer untuk membuat verifikasi samada pengguna versi asal atau yang pirate.Jika server dapat detect anda gunakan robot versi pirate, server mereka akan ubah algoritma robot tersebut dan anda tak akan dapat hasil trade yang diharapkan atau yang dipromosikan oleh developer bagi mereka yang menggunakan robot yang original.

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

 

#SEBAB 4

Ada sesetengah developer tidak maklumkan secara jelas samada robot mereka boleh digunakan untuk dagangan yang spesifik termasuklah

1. Limit stop level yang dibenarkan

2. Broker yang menggunakan 4 digit atau 5 digit

3. Broker yang menggunakan prefix seperti akaun trade ECN

4. Limit slippage yang dibenarkan

 

Keadaan in iakan membuatkan robot anda tidak dapat digunakan dengan baik atau langsung tidak membuat apa2 trade sepanjang pengaktifan dibuat

 

#SEBAB 5

Umum tahu bahawa perisian MT4 ini antara platform yang paling POPULAR dikalangan trader di seluruh dunia, namun perlu kita faham bahawa MT4 ini sudah terlalu usang malah tidak lagi disokong oleh metaquote untuk sebarang kemas kini ( metaquote sudah hampir 10 tahun mempromosikan platform terbaru mereka , MT5 walaupun kurang digemari oleh jutaan traders ) .Hasilnya MT4 memang ada banyak bugs dan inkompatibiliti dengan pelbagai robot yang ada di pasaran.

 

 

 

#SEBAB 6

Kesilapan manual oleh trader yang menggunakan robot itu sendiri.Ini termasuklah

1. Penggunaan setting yang salah pada robot yang digunakan seperti tidak mengaktifkan fail dll dan tidak membenarkan automasi penggunaan robot.

2. Tidak menggunakan parameter yang paling optima untuk robot tersebut

3. Penggunaan money management yang salah menyebabkan robot membuat over trade atau trade dengan lot gajah

 

 

#SEBAB 7

Asasnya setiap robot menggunakan logic algoritma berdasarkan kepada formula yang digunakan dalam indikator teknikal analisis.

Penting untuk kita faham disini bahawa indikator itu sendiri adalah cacat dari segi konsep penggunaannya kerana hasil cerapan dibuat berdasarkan hanya pada satu pasangan matawang sahaja berbanding dengan 28 pasangan matawang yang patut dilakukan secara serentak.

Oleh sebab itu, tiada teknikal analisis yang optimum untuk kedua dua jenis pasaran iaitu trending atau ranging.Sebagai contoh, indikator ossilator paling sesuai digunakan semasa pasaran bergerak dalam keadaaan ranging, tetapi tidak semasa pasaran bergerak secara trending.

Sebab itu , ada robot yang membuat profit semasa pasaran dalam mod ranging tapi gagal apabila pasaran berada dalam keadaan trending dan juga sebaliknya.Jarang kita dapat jumpa robot yang berfungsi dengan baik untuk kedua dua jenis pasaran.

Namun begitu , ada juga robot yang memberikan hasil yang baik.Cuma anda perlu ambil sedikit masa untuk kenalpasti robot yang sesuai dengan risk appetite dan profail trading anda.

Anda juga boleh cuba lihat robot2 yang kami tawarkan pada umum.Klik saja gambar dibawah.

Cara yang terbaik ialah membuat withdraw setelah anda mendapat keuntungan 100% dan berdaganglah dengan tenang diatas profit yang anda dapat.

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

Sebarang Pertanyaan , Boleh Hubungi Admin.

 

PENAFIAN

Dagangan dalam Forex ( Tukaran Matawang Asing ) adalah berisiko tinggi juga memberi pulangan yang tinggi dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Anda di nasihatkan supaya mempertimbangkan pelaburan,objektif, tahap pengalaman dan risiko anda jika masih mahu meneruskan penglibatan dalam tukaran matawang asing.

Anda berkemungkinan kehilangan semua wang anda dan anda tidak harus melabur wang jika tidak mampu untuk kehilangannya atau dengan kehilangannya akan mengubah cara hidup anda.

Anda harus sedar semua risiko yang berkaitan dengan pertukaran asing dan perdagangan niaga hadapan, dan mendapatkan nasihat daripada penasihat kewangan dari mana agensi jika anda mempunyai sebarang keraguan.

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

PESANAN ADMIN

ADMIN
Dagangan dalam pertukaran Matawang Asing adalah berisiko tinggi juga memberi pulangan yang besar dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Anda di nasihatkan supaya mempertimbangkan pelaburan,objektif, tahap pengalaman dan risiko anda jika masih mahu meneruskan penglibatan dalam industri ini.

Artikel berkaitan

TEKNIK MARTINGALE DAN PENGGUNAANNYA DALAM ROBOT

KEMBANGKAN MODAL NIAGA ANDA DENGAN COPYTRADE KAMI. KLIK SINI !!     Strategi Martingale didasarkan pada …

error: Content is protected !!