ARTIKEL TERBARU

MINDSET ORANG CINA BERBISNES

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI

 

 

Mentor bisnes berbangsa Cina menulis,

“Kami sebagai orang bisnes bangsa Cina lazimnya mengamalkan ajaran bisnes dan berfikir gaya Confucious.”
Antara yang kami amalkan adalah:

============
1) Keraskan kerja.
============
Tidak boleh buang masa. Setiap 1 saat yang berdetik dalam jam adalah kayu ukur kejayaan kita.

Orang bisnes bangsa Cina memanjakan diri mereka dengan bekerja keras. Bermanja cara ini berjaya meletakkan bisnes mereka sentiasa ke hadapan setiap hari.

============
2) Hear, see and do.
============
Satu ajaran Confucious yang popular adalah,
“I hear and I forget, I see and I remember, I do and I understand.”

Kami tidak suka dengar dan tengok kejayaan orang lama-lama. Ia adalah satu tekanan yang tidak memberikan apa-apa manfaat.

Orang bisnes berbangsa Cina suka buat dahulu. Daripada perbuatan, timbul satu kefahaman yang lebih mendalam.

 

============
3) Bakat & minat hanya mitos.
============
“Jika kita hanya ‘tahu’ bahawa kita ada bakat berniaga, itu hanya pengetahuan yang sia-sia. Kita orang bisnes tidak bergantung pada bakat semata-mata. Kita bergantung pada usaha.”

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

Bakat dan minat hanya tinggal perkataan sahaja selagi mana tidak diadunkan dengan kerja keras.

Bisnes bangsa Cina meletakkan doa, usaha dan kerja keras dalam aktiviti bisnes harian mereka.

Setiap hari adalah peperangan. Setiap hari adalah perlawanan. Setiap hari adalah peperiksaan.

Mereka tidak sedapkan hati dengan hanya berkata, “Aku ada bakat dan minat untuk berniaga.”

Mereka sedapkan hati menerusi, “Selagi mana aku bekerja, selagi itu aku ada peluang untuk terus berjaya dan maju jauh ke hadapan.”
#BeInspiredBeDifferent

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Artikel berkaitan

SEJARAH BAGAIMANA TERCIPTANYA “JAPANESE CANDLESTICK” YANG KITA GUNAKAN HARI INI

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI     Artikel ini …

DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 10%
DISKAUN 10%
TIADA HADIAH
TAK BERNASIB BAIK
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
REBUT PELUANG UNTUK DISKAUN MENARIK!

Berikan butiran anda dan putarkan cabutan bertuah.

Terma dan syarat :

  • Hanya sekali putaran setiap kali anda layari laman web kami
  • Anda boleh cuba lagi jika tak bernasib baik selepas 7 hari.
STATISTIK COVID-19

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Content is protected !!