JustForex
ARTIKEL YANG MENARIK

MINDSET ORANG CINA BERBISNES

JADI JUTAWAN DENGAN MODAL HANYA 100USD.KLIK SINI !!

 

 

Mentor bisnes berbangsa Cina menulis,

“Kami sebagai orang bisnes bangsa Cina lazimnya mengamalkan ajaran bisnes dan berfikir gaya Confucious.”
Antara yang kami amalkan adalah:

============
1) Keraskan kerja.
============
Tidak boleh buang masa. Setiap 1 saat yang berdetik dalam jam adalah kayu ukur kejayaan kita.

Orang bisnes bangsa Cina memanjakan diri mereka dengan bekerja keras. Bermanja cara ini berjaya meletakkan bisnes mereka sentiasa ke hadapan setiap hari.

============
2) Hear, see and do.
============
Satu ajaran Confucious yang popular adalah,
“I hear and I forget, I see and I remember, I do and I understand.”

Kami tidak suka dengar dan tengok kejayaan orang lama-lama. Ia adalah satu tekanan yang tidak memberikan apa-apa manfaat.

Orang bisnes berbangsa Cina suka buat dahulu. Daripada perbuatan, timbul satu kefahaman yang lebih mendalam.

 

============
3) Bakat & minat hanya mitos.
============
“Jika kita hanya ‘tahu’ bahawa kita ada bakat berniaga, itu hanya pengetahuan yang sia-sia. Kita orang bisnes tidak bergantung pada bakat semata-mata. Kita bergantung pada usaha.”

Bakat dan minat hanya tinggal perkataan sahaja selagi mana tidak diadunkan dengan kerja keras.

Bisnes bangsa Cina meletakkan doa, usaha dan kerja keras dalam aktiviti bisnes harian mereka.

Setiap hari adalah peperangan. Setiap hari adalah perlawanan. Setiap hari adalah peperiksaan.

Mereka tidak sedapkan hati dengan hanya berkata, “Aku ada bakat dan minat untuk berniaga.”

Mereka sedapkan hati menerusi, “Selagi mana aku bekerja, selagi itu aku ada peluang untuk terus berjaya dan maju jauh ke hadapan.”
#BeInspiredBeDifferent

Apa reaksi anda baca post ini
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
BUAT BISNES ONLINE DAN BUAT PROFIT HINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Pembaca juga suka baca

SEJARAH BAGAIMANA TERCIPTANYA “JAPANESE CANDLESTICK” YANG KITA GUNAKAN HARI INI

JADI JUTAWAN DENGAN MODAL HANYA 100USD.KLIK SINI !!     Artikel ini akan memberi tumpuan kepada …

STATISTIK COVID-19
X
Dah PENAT nak ngadap CHART, tapi TRADE keLAUT jugak ?
TRADEBOT kami boleh bantu anda 24/5

KLIK GAMBAR UNTUK INFO
error: Content is protected !!