ARTIKEL TERBAIK

LELAKI SERING SAKIT KEPALA DISAHKAN BARAH OTAK

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI

KOTA BHARU: Keadaan seorang bekas pemandu lori sering mengalami sakit kepala sejak dua tahun lalu, akhirnya terjawab apabila disahkan menghidap barah otak tahap empat.

Mohd Yasin Mat Said @ Muhammad, 39, dikesan menghidap penyakit itu selepas tidak dapat lagi menahan sakit, Februari lalu, dan mendapatkan rawatan di Hospital Kuala Krai sebelum dirujuk ke Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian.

Kakak sulungnya, Hasmirah, 47, berkata sebelum ini Mohd Yasin menyangkakan ia sakit kepala biasa, justeru hanya memakan ubat dibeli dari kedai tanpa mendapatkan rawatan di klinik atau hospital.

“Bagaimanapun, keadaannya menjadi semakin teruk pada Februari lalu sebelum menjalani imbasan Tomografi Berkomputer (CT Scan) di HUSM dan disahkan menghidap barah otak tahap empat.

“Susulan itu, adik menjalani tiga kali pembedahan di kepala antara Julai hingga September lalu, termasuk yang terakhir bagi membuang air sebelum dimasukkan wayar dari kepala disalurkan ke perut, selain 20 kali rawatan kemoterapi,” katanya ketika ditemui, hari ini.

Beliau berkata, Mohd Yasin yang masih bujang dan tinggal di Kampung Gelong Gajah, dekat Machang, kini terlantar akibat lumpuh dari paras pinggang ke bawah, terpaksa mengenakan lampin pakai buang dan tidak boleh bercakap.

Katanya, keadaan semakin sukar apabila ayah mereka, Mat Said @ Muhammad Ibrahim, 69, juga tidak mampu berjalan selepas kaki kanan patah akibat kemalangan pada Mei lalu, sementara ibu, Remelah Mat San, 66, pula perlu menjaga Mohd Yasin.

“Sebelum ini, ayah bekerja sebagai penoreh getah. Namun selepas kemalangan, ayah tidak boleh bekerja dan hanya mengharapkan bantuan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) sebanyak RM300 sebulan.

“Wang itu digunakan untuk menyara keluarga, kos ulang-alik rawatan adik di HUSM dan membeli lampin pakai buang serta susu,” katanya.

Orang ramai yang ingin menghulurkan bantuan boleh menyalurkannya ke dalam akaun Bank Islam: 03045022016391 atas nama Remelah Mat San.

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!
BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Artikel berkaitan

GURU TERLANTAR SELEPAS MENGECAT BILIK DARJAH

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI PASIR MAS – Pengorbanan …

DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 10%
DISKAUN 10%
TIADA HADIAH
TAK BERNASIB BAIK
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
REBUT PELUANG UNTUK DISKAUN MENARIK!

Berikan butiran anda dan putarkan cabutan bertuah.

Terma dan syarat :

  • Hanya sekali putaran setiap kali anda layari laman web kami
  • Anda boleh cuba lagi jika tak bernasib baik selepas 7 hari.
STATISTIK COVID-19

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Content is protected !!