ARTIKEL YANG MENARIK

KELEBIHAN FOREX TRADING SEBAGAI BISNES ONLINE

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI

Saya sejak mula bekerja tahun 2008 memang berimpian untuk mencari kerja yang mana saya boleh lakukan dari rumah. Ini kerana saya cukup menyampah nak mengharungi traffic jam setiap pagi (walaupun saya naik motor, hehehe). Kini, I’m living my dream. Saya hanya bekerja dari rumah. Saya ke shopping mall atau bercuti pada hari bekerja, dan duduk di rumah pada hujung minggu. Dengan itu, saya tidak perlu menempuh jem atau bersesak-sesak di lokasi tumpuan ramai. Alhamdulillah 🙂

Perniagaan internet atau bisnes online akan kekal relevan sampai bila-bila. Ia adalah bisnes yang anda boleh lakukan dari sekarang sampai masa akan datang. Ini sebab-sebabnya:

 

TAK PERLU TEMPUH TRAFFIC JAM

Tak ada siapa suka redah traffic jam. Besarkan lah jalanraya tu macam mana sekalipun, jalan akan tetap jem. Kenderaan pula semakin hari semakin bertambah. Cuma ada satu je cara nak elak, iaitu jangan guna jalanraya tu. Macam mana? Buat bisnes dari rumah lah. 😉

 

ORANG SEKARANG MAKIN LAMA MAKIN SIBUK

Zaman sekarang, semua benda cari guna internet je kan. Nak makan pun order online suruh orang hantar ke rumah. Nak buat research, cari barang, cari makan, beli baju, beli kasut, SEMUANYA ONLINE! Ia menjadi trend sekarang kerana orang sekarang makin sibuk. Kalau anda buat bisnes online ni betul-betul memang kaya raya anda dibuatnya!

 

KOS YANG SANGAT RENDAH

Kos setup bisnes online ni murah gila kot. Silap-silap boleh percuma woo! Memang tak masuk akal. Berniaga tanpa kos, tapi dapat hasil lumayan. ROI infinity tu! Pakai facebook personal profile pun boleh buat duit kalau tahu caranya, apatah lagi kalau guna fanpage. Kos domain, hosting, upah buat website semua tu ciput je lah.

 

TIDAK PERLU SEWA KEDAI

Ni salah satu kelebihan besar bisnes internet. Rumah anda boleh dijadikan pejabat. Saya sendiri tak perlukan office pun. Buat habis duit je. Sewa dah lah mahal nak bayar deposit sampai 3 – 4 bulan, nak kena renovate lagi. Fuhhh… baik simpan or invest duit tu lagi bagus. Untuk alamat rasmi perniagaan, guna je alamat virtual office. Hehehe…

 

MENJIMATKAN MASA & MEMUDAHKAN PELANGGAN

Sewaktu saya bermula, keadaan tidaklah begitu rancak. Sekarang, lihatlah di sekeliling anda. Butik-butik online membuat sales jutaan ringgit. Kenapa? Kerana zaman “window shopping di butik” sudah tidak sepopular dahulu. Orang ramai semakin lama semakin sibuk. Mereka tak ada masa nak ke butik. Iyalah, kalau nak ke tempat sesak seperti Seksyen 7 Shah Alam untuk shopping baju, nak tempuh jem, nak berebut parking, nak bayar tol apa semua tu, baik beli online je ye tak? 🙂

 

GUNA SMARTPHONE PUN BOLEH

Dulu kena ada komputer / laptop untuk buat bisnes online, sekarang ni guna smartphone pun boleh! Kebanyakan komunikasi sekarang gunakan Whatsapp & Private Message Facebook. Call / SMS dah jarang dah. Bagus juga sebab free kan, jimat kos.

 

TAK BANYAK FAKTOR LUAR KAWALAN

Kalau kita berniaga cara tradisional, misalnya buka gerai di pasar malam, bila hujan lebat kita dah tak boleh nak berniaga. Kalau tak hujan pun, belum tentu lagi orang singgah dan beli produk kita. Bisnes cuci kereta di utara tengah merana sekarang disebabkan El Nino. Dengan bisnes online, risiko sebegini boleh dielakkan.

 

PELANGGAN YANG CARI ANDA, BUKAN SEBALIKNYA

Dalam bisnes online, kita hanya perlu tahu di mana “lubuk untuk memancing”. Dengan strategi yang betul, pelanggan yang cari peniaga, bukan sebaliknya. Menarik kan? 😉

 

TANPA PEKERJA PUN STILL BOLEH MASYUK

Untuk mereka yang baru nak mula berniaga, anda tak perlukan pekerja pun. A-Z anda buat sendiri. Serius, penat memang penat tapi hasilnya lumayan! Bila dah maju barulah cari pembantu. Pembantu tu pun bukannya kena datang office. Dia boleh bekerja di rumah juga, sama seperti boss nya. Mereka pun tentu tak suka tempuh jem. Kan? 🙂

 

TIADA BATASAN LOKASI

Anda boleh beroperasi dari mana juga yang anda suka, asalkan ada komputer / laptop / smartphone & internet. Selain itu, anda boleh mencari pelanggan di serata pelusuk negara dan dunia. Kalau jual dalam USD, hasil anda akan meningkat 3.9 kali ganda (USD 1 = RM3.90). Wow! Tentang penghantaran barang, anda tak perlu fikir masalah beratur panjang di kaunter pejabat pos. Buka je akaun dengan syarikat kurier, dan mereka akan pick-up barang di rumah anda dengan hanya satu panggilan telefon. Cool kan? 😉

 

NAK BUAT BISNES ONLINE YANG MANA SATU?

Nak kerja dari rumah ni banyak cabang atau bisnes kita boleh buat. Saya sentiasa syorkan bisnes digital atau dropship sebab kita tak perlu uruskan logistik / stok barang. Bisnes digital macam tulis ebook, buat video panduan, affiliate dan sebagainya juga lubuk duit yang bagus. Risiko dan modalnya pun rendah. Selain itu, jika anda ada kepakaran design grafik, servis buat FB Ads, atau buat ayat iklan yang power, itu pun ok.

 

Forex trading merupakan salah satu cabang bisnes online ni. Market nya buka 24 jam sehari, 5 hari seminggu (kecuali Sabtu & Ahad). Dengan sedikit modal, anda dah boleh dah jadi forex trader. Tapi, pastikan anda trade berpandukan ilmu lah ya. Dah ada ilmu baru boleh praktis sampai dapat rentak profit. Sekarang ni dah senang dah sebab guna smartphone pun dah boleh trade. 🙂

Nak lagi mudah , langgan sistem dagangan kami , RICHM7 INTRADAY  DOM-E .. semuanya dah siap , tunggu untuk anda mulakan saja… KLIK SINI

#Perkongsian atas tadi adalah dari otai trader abg lid @teknikforexsebenardotcom

Apa reaksi anda baca post ini
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Pembaca juga suka baca

PENJELASAN MENGAPA FOREX ITU HARUS

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI     Jangan terpegaruh …

STATISTIK COVID-19
error: Content is protected !!