ARTIKEL TERBARU

LUPAKAN SAJA FOREX TRADING JIKA ANDA MASIH BERFIKIRAN MACAM INI

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI

Mungkin ada yang pernah mengalami perkara-perkara ini dan jangan risau, ia adalah antara perjalanan yang majoriti forex trader berjaya telah lalui.

Sebenarnya perkara ini lah yang akan banyak mengajar kita. Kadang-kadang cikgu forex dah bagitahu jangan buat perkara itu, jangan buat perkara ini. Tapi seringkali ‘pengalaman’ mengajar kita lebih banyak perkara yang tak akan kita lupakan.

Tapi maaf jika saya katakan perkara ini, jika anda masih ada mindset ini anda sebenarnya belum bersedia untuk pergi ke tahap seterusnya dalam forex trading. Tarik nafas panjang-panjang, tenangkan fikiran. Jom kita lihat lima perkara penting tersebut.

1. Kali ni aku nak profit semua yang aku rugi sebelum ni.

Jika anda pernah mengatakan perkara ini, anda di trek yang salah untuk berjaya dalam bidang ini kerana ini seakan mindset seorang penjudi.

Dan trader seperti ini adalah bertentangan dengan trader yang berjaya.

Cuba untuk membuat profit sebanyak mungkin dalam satu-satu trade adalah penyebab ramai trader mengalami margin call (mc). Kebanyakan professional trader hanya merisikokan 3-5% sahaja dari modal trade mereka dalam setiap trade. Ada yang merisikokan lebih dari itu, tapi mestilah dengan ilmu.

Ingat jika anda risikokan 10% dari modal akaun anda, ia hanya memerlukan anda kalah sebanyak lima kali untuk rugi 50% dari kesemua modal. Dan seperti biasa, bila tidak dapat mengawal emosi anda akan cuba untuk mendapatkan 100% profit dalam trade yang seterusnya unuk break-even (balik modal).

Apa yang terbaik adalah..anda perlu mengurangkan kerugian anda kerana dalam forex trading kita tetap akan mengalami kerugian.

2. Broker hit stoploss saya

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

Cliché..cliche.. Ini satu kenyataan yang biasa kita dengar. Boleh kah broker berbuat sedemikian? Memang ada kes seperti ini, tapi tidak banyak.

Kebanyakan broker-broker tak akan buat macam ni sebab kalau tertangkap oleh regulator, kesan buruk lagi besar kepada broker tersebut.

Apa yang berlaku adalah anda set stoploss ketat-ketat. Stoploss terlalu dekat, contohnya target take-profit 100 pips tapi set SL 10 pip.haha. Memang mendapat lah jawabnya.

Berhenti menyalahkan orang lain atas kegagalan anda. Ambil tanggungjawab dan siasat di mana silapnya.

3. Saya dah loss 5 kali berturut-turut, jadi kali ni mesti untung besar

Inilah mindset penjudi. Kalaulah anda mengatakan aku ni memang ‘bernasib malang’, sebenarnya itu tak masuk akal. Pernah tak anda loss sampai 10 kali berturut-turut?

Sudah tentu ada trader yang pernah mengalami perkara ini.

Paling teruk, bila dah loss sampai macam ni pun masih buat kesilapan sama dengan merisikokan modal lebih dari sepatutnya. Memang patut pun akaun hancur kalau macam tu.

Jadi jangan fikir anda akan membuat banyak keuntungan selepas itu, disebabkan anda loss lima kali berturut-turut . Sebab, boleh jadi anda loss 10 kali berturut-turut.

4. Terlepas bas, tapi masih boleh masuk lagi ni

Pernah tak buat macam ini. Haha, mesti pernahkan? Contoh. Anda dah tengok ada ‘pinbar’ cantik di bahagian atas chart. Paling best pinbar tu sangkut pulak kat resistance.

Tapi, rupanya anda dah terlambat nak masuk dan price dah gerak ke bawah pun masa tu. Tapi anda tetap masuk position dan masuk sell di tempat yang salah di mana harga berpatah balik ke atas dan terus melanggar resistance itu tadi dan meneruskan kenaikan.

Ingat, peluang ada banyak. Sabar ada bas lain lagi akan datang kalau kita terlepas.

5. Ini Semua Sebab News lah langgar stoploss

Tak. Semua ni bukan sebab news. Takkan nak salahkan Forex factory..Bloomberg tu semua.

Semua ni sebab dia simple je.. sebab anda tak check News sebelum masuk position trade.
Jujur pada diri sendiri, jangan salahkan orang lain.

Akhir sekali, semoga berjaya kepada anda semua.

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Artikel berkaitan

KAEDAH ENTRY DIDALAM FOREX TRADING YANG ANDA PERLU TAHU

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI Kaedah entry terbahagi kepada …

DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 10%
DISKAUN 10%
TIADA HADIAH
TAK BERNASIB BAIK
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
REBUT PELUANG UNTUK DISKAUN MENARIK!

Berikan butiran anda dan putarkan cabutan bertuah.

Terma dan syarat :

  • Hanya sekali putaran setiap kali anda layari laman web kami
  • Anda boleh cuba lagi jika tak bernasib baik selepas 7 hari.
STATISTIK COVID-19

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Content is protected !!