ARTIKEL TERBARU

HARTA CUMA PINJAMAN

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI

 

 

HONG KONG: Legenda filem Hong Kong, Chow Yun-fat merancang meninggalkan keseluruhan hartanya bernilai HK$5.6 bilion (RM2.97 bilion) untuk kebajikan selepas menganggap wang itu bukan miliknya sebaliknya sekadar dipinjamkan sementara sebagai satu amanah.

“Impian saya ialah hidup gembira dan menjadi orang biasa. Perkara paling sukar untuk dicapai dalam hidup ini bukan harta tetapi bagaimana mengekalkan pemikiran yang aman dan meneruskan sisa hidup serba ringkas tanpa kerunsingan,” katanya.

Pelakon berusia 63 tahun itu hidup sederhana, malah hanya dua tahun lalu menggunakan telefon pintar selepas telefon bimbit Nokia yang digunakan selama 17 tahun, rosak.

Dia juga membelanjakan hanya HK$800 (RM420) sebulan, menggunakan pengangkutan awam serta berbelanja di kedai diskaun.

Selepas 40 tahun dalam industri filem, bintang itu mengumpul sejumlah besar aset melalui kemunculan dalam filem terlaris, termasuk A Better Tomorrow (1986), The Killer (1989), Hard Boiled (1992) dan Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007).

“Wang itu bukan milik saya, cuma diamanahkan kepada saya untuk menjaganya buat sementara,” katanya.

Menurut temuramah dengan Apple Daily, Chow dan isterinya, Jasmine Tan, menubuhkan yayasan mereka beberapa tahun lalu. Pasangan itu tiada anak.

Menurut laporan Daily Mail yang memetik Oriental Daily, Chow membuat kemunculan semula dalam perfileman selepas dilihat di Taiwan minggu ini, mempromosikan filem terbarunya, Project Gutenberg, yang mula ditayangkan pada 4 Oktober lalu.

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

Pelakon itu dilihat mengambil swafoto bersama peminatnya ketika menaiki kereta api bawah tanah di Taipei, selain berjoging di Taman Negara Yangmingshan, lapor Oriental Daily.

Dia pernah memenangi anugerah Pelakon Terbaik pada anugerah filem Hong Kong serta anugerah Golden Horse. Akhbar Los Angeles Times pernah menggelarnya aktor paling ‘cool’ di dunia.

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Artikel berkaitan

NASIHAT DARIPADA OTAI FUNDAMENTAL TRADER UNTUK NUBIS

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI  Tau baca al …

DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 10%
DISKAUN 10%
TIADA HADIAH
TAK BERNASIB BAIK
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
REBUT PELUANG UNTUK DISKAUN MENARIK!

Berikan butiran anda dan putarkan cabutan bertuah.

Terma dan syarat :

  • Hanya sekali putaran setiap kali anda layari laman web kami
  • Anda boleh cuba lagi jika tak bernasib baik selepas 7 hari.
STATISTIK COVID-19

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Content is protected !!