ARTIKEL TERBARU

DULU JOHAN TILAWAH AL-QURAN, KINI…

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI

 

 

“AZWAR hanya mampu menangis sambil memegang al-Quran selepas penglihatannya semakin kabur sejak dua minggu lalu, akibat penyakit misteri,” kata Che Anisah Md Saad, ibu kepada Johan Tilawah al-Quran Peringkat Negeri Kedah.

Che Anisah, 42, berkata, anaknya Muhammad Azwar Mohd Ariff, 11, ketika ini hanya mampu meriba al-Quran sambil membuka helaian kitab suci itu berikutan keadaannya yang semakin lemah.

Katanya, Azwar juga kerap muntah apabila dibacakan ayat ruqyah sebagai usaha merawat penyakit misteri yang menimpanya sejak pulang dari Majlis Tadarus al-Quran Sekolah Peringkat Kebangsaan di Johor pada 29 Julai lalu.

“Azwar juga hanya mampu berdiri pada rakaat pertama ketika solat, rakaat seterusnya dia akan duduk dan dia juga menghadapi masalah untuk sujud kerana sakit belakang, namun dia tetap tidak tinggalkan solat.

“Minggu lalu saya membawanya ke hospital swasta di Sungai Petani bagi membuat pemeriksaan, tetapi doktor mengesahkan dia sihat. Saya juga membawa Azwar menjalani rawatan Islam dan setiap kali ayat al-Quran dibacakan, dia akan muntah dan berasa lega untuk seketika,” katanya.

Pada Majlis Sambutan Maal Hijrah lalu, Azwar yang hadir berkerusi roda menjadi antara penerima anugerah yang disampaikan Raja Muda Kedah, Tengku Sarafudin Badlishah Sultan Sallehuddin

Che Anisah yang tinggal di Madrasah Ar Rahmaniah, Seberang Pekan Sik, dan bekerja sebagai guru Kelas al-Quran dan Fardhu Ain (KAFA) berkata, Azwar kini tidak lagi mampu ke sekolah berikutan keadaannya yang lemah.

“Kekangan kewangan juga menyukarkan kami membawa Azwar mendapatkan rawatan yang dicadangkan selain pendapatan suami yang bekerja sebagai penoreh getah juga tidak menentu ketika musim hujan ini.

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

“Saya juga berharap pengamal perubatan di luar sana dapat membantu Azwar agar dia kembali sihat seperti sedia kala untuk terus mempelajari al-Quran dan bercita -cita untuk menjadi johan di peringkat kebangsaan pada tahun depan,”k atanya.

Bagi mereka yang mahu membantu boleh menghubungi bapanya, Mohd Ariff Ismail menerusi nombor telefon 017-5517084 atau menyumbang ke akaun Maybank Che Anisah (152040392473).

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Artikel berkaitan

LELAKI SERING SAKIT KEPALA DISAHKAN BARAH OTAK

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI KOTA BHARU: Keadaan seorang …

DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 10%
DISKAUN 10%
TIADA HADIAH
TAK BERNASIB BAIK
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
REBUT PELUANG UNTUK DISKAUN MENARIK!

Berikan butiran anda dan putarkan cabutan bertuah.

Terma dan syarat :

  • Hanya sekali putaran setiap kali anda layari laman web kami
  • Anda boleh cuba lagi jika tak bernasib baik selepas 7 hari.
STATISTIK COVID-19

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Content is protected !!