ARTIKEL TERBARU

CARA ATASI KETAKUTAN DALAM TRADING DAN TINGKATKAN KEYAKINAN DIRI

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI

Hadapi ketakutan yang menyelubungi diri, sedangkan professional trader juga kadang-kadang merasa ragu dengan keputusan yang mereka buat. Dalam trade kita perlu mengakui yang kita akan melakukan kesilapan dan tiada siapa yang tak pernah silap dalam trading.

Terlalu banyak perkara yang kita tidak tahu dalam trading…dan perkara ini kadang-kadang meragukan kita.

Ketakutan datang apabila kita tidak tahu apa yang kita lakukan. Semua orang pernah rasa perkara ini, Ingat lagi kali pertama anda cuba-cuba nak bawa kereta dan perasaan takut menguasai diri kalau-kalau lah terlanggar tembok dan sebagainya. Bila dah biasa dan tahu apa yang kita perlu buat semua jadi senang.

Kadang-kadang perasaan takut menjadikan kita lebih rasional dan lebih percaya bahawa dalam trading pasti ada untung rugi. Jadi, bagaimana cara untuk mengimbangi antara terlalu berhati-hati dan membuat profit secara konsisten?

Yang pasti tiada jalan pintas dalam hal ini dan tiada formula ajaib, tetapi ada perspektif yang boleh diambil untuk disesuaikan dalam diri sendiri.

Dalam posting ini kami akan cuba memberikan panduan yang boleh membantu anda meningkatkan keyakinan dalam ‘forex trading‘.

Fahami Personaliti Trading Anda

Pertama sekali adalah anda perlu memahami apakah cara pemikiran anda. Manusia mempunyai cara pemikiran tersendiri, pengalaman dan pendapat yang unik.

…dan tiada seorang pun yang sama seperti anda.

Jika anda mahu menjadi ‘currency trader‘ yang boleh membuat untung, anda perlu tahu apa yang sesuai dengan diri sendiri.

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

Penting untuk anda tahu masa untuk anda trade. Jika anda bekerja 9 pagi ke lima petang mungkin anda hanya perlu trade di malam hari. Namun bagi yang berkeluarga sesuaikan dengan masa, jangan sampai mengganggu tugas dan tanggungjawab hakiki anda dan dicadangkan anda menjadi ‘swing trader‘ atau ‘intraday‘.

Sila pastikan anda betul-betul memahami personaliti diri agar perjalanan anda lebih mudah dalam industri ini. Ada orang yang mungkin tak tahan hold position dalam jangka masa lama, jadi berkemungkinan beliau sesuai menjadi ‘scalper‘.

Guna Risiko yang Betul

Takut dalam trading juga datang dari pengurusan risiko yang teruk. Gunalah apa teknik sekalipun selagi pengurusan risiko masih seperti orang yang berjudi, sukar untuk anda bertahan dalam industri ini.

Menggunakan modal yang betul dan lot trading yang betul akan mengurangkan ketakutan anda.

Jarang-jarang orang yang boleh buat $100 jadi $1000 kecuali dia menggunakan risiko yang tinggi. Walaupun ada orang yang boleh lakukan perkara ini, tetapi ia bahaya untuk emosi anda jika mengalami kerugian berkali-kali.

Anda boleh menjadi trader yang high risk, tapi kenalah betul-betul faham cara dan teknik dalam high risk.

Tambah ilmu Trading, Fahamkan Pasaran

Ketakutan datang dari perkara-perkara yang kita tidak tahu. Jadi, cuba tambah pengetahuan dalam trading dengan mendalami teknik yang digunakan.

Cuba belajar faktor penggerak pasaran sebenar seperti data-data ekonomi, faktor geopolitik dan sebagainya. Kami di Moshed.com sentiasa mengemaskini website dengan berita-berita sentimen dan fundamental pasaran.

Walaupun pada awalnya sukar untuk memahami, tetapi cubalah ambil masa sebulan dua untuk konsisten baca, anda akan dapat satukan antara analisis teknikal dan analisis fundamental/sentimen yang akan membantu mantapkan prestasi trading anda.

dan..kalau ada orang luar dari industri forex boleh lah anda terangkan kenapa Ringgit tengah jatuh dan US dolar sedang menguat dan sebagainya di samping memahami pasaran global seperti bon, saham, komoditi dan sebagainya.

Perkara Penting Untuk Menjadi Berani Dalam Forex Trading

Sebenarnya tiada cara yang spesifik untuk benar-benar menjadi seorang trader yang berani dan tidak takut dalam trading.

Tetapi jika anda memahami bagaimana pasaran forex ini bergerak dan bagaimana cara anda berfikir dengan memahami diri sendiri, anda boleh berjaya dalam industri ini.

Fahami apa keperluan diri anda dan gunakan kekuatan diri masing-masing, berlatih sebanyak mungkin dan fahami pasaran yang kita trade ini.

Keberanian adalah instrumen pelaburan terpenting bagi diri sendiri untuk menghadapi ketakutan. Kesungguhan adalah matawang terbaik bagi memantapkan kemahiran dalam trading.

Dan…selepas itu barulah kita mendapat keyakinan yang akan menjadi senjata berhadapan dengan pasaran matawang yang merupakan pasaran terbesar di dunia.

Jadi apa tunggu lagi? Carilah senjata tersebut !

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Artikel berkaitan

KAEDAH ENTRY DIDALAM FOREX TRADING YANG ANDA PERLU TAHU

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI Kaedah entry terbahagi kepada …

DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 10%
DISKAUN 10%
TIADA HADIAH
TAK BERNASIB BAIK
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
REBUT PELUANG UNTUK DISKAUN MENARIK!

Berikan butiran anda dan putarkan cabutan bertuah.

Terma dan syarat :

  • Hanya sekali putaran setiap kali anda layari laman web kami
  • Anda boleh cuba lagi jika tak bernasib baik selepas 7 hari.
STATISTIK COVID-19

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Content is protected !!