ARTIKEL TERBAIK

BAGAIMANA PASARAN SAHAM DAN BOND PENGARUHI PERMINTAAN MATAWANG

KEMBANGKAN MODAL NIAGA ANDA DENGAN COPYTRADE KAMI. KLIK SINI !!

 

 

Pasaran matawang juga berkait rapat dengan prestasi pasaran saham dan bond sesebuah negara.Secara umumnya, jika aliran matawang lebih banyak tertumpu ke pasaran saham , maka permintaan terhadap matawang negara tersebut akan berkurangan.Berbeza pula dengan pasaran bond, jika ia positif bermakna permintaan matawang terhadap negara tersebut juga tinggi.

Apabila pasaran berada dalam risk on, pelabur akan meletakkan modal mereka didalam pasaran saham kerana pulangannya lebih tinggi.Ini menyebabkan matawang tersebut semakin berkurangan dalam pasaran matawang.

Apabila pasaran berada dalam risk off , pelabur akan meletakkan modal mereka didalam pasaran bond dan ini menyebabkan kekuatan dan permintaan matawang negara tersebut makin meningkat

 

Sesi Asia

Lihat prestasi pasaran saham NIKKEI… jika positif , ini bermakna aliran matawang banyak ke pasaran saham maka permintaan terhadap matawang YEN adalah lemah ( ini kerana JEPUN didalam mod Q.E )

Kesimpulannya :

NIKKEI naik : USD JPY naik

Sesi Eropah

Lihat pasaran saham DAX…

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

DAX naik : EUR USD naik

PASARAN BOND

Lain pula jika dilihat dalam pasaran bond, kerana ia berkolerasi positif dengan permintaan wang.Jika prestasi pasaran bond meningkat, permintaan matawang tersebut juga akan meningkat.

Matawang negara negara yang dipengaruhi oleh pasaran bond ialah USD | AUD | NZD | CAD

Matawang EUR dan JPY  tak banyak dipengaruhi oleh pasaran bond kerana tidak banyak bank bank yang menguasai pasaran bond tersebut

BOND AUD : pengaruhi AUD USD

BOND USD : pengaruhi USD JPY

 

ANDA BELAJAR SESUATU ?

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

PESANAN ADMIN

ADMIN
Dagangan dalam pertukaran Matawang Asing adalah berisiko tinggi juga memberi pulangan yang besar dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Anda di nasihatkan supaya mempertimbangkan pelaburan,objektif, tahap pengalaman dan risiko anda jika masih mahu meneruskan penglibatan dalam industri ini.

Artikel berkaitan

SEJARAH BAGAIMANA TERCIPTANYA “JAPANESE CANDLESTICK” YANG KITA GUNAKAN HARI INI

KEMBANGKAN MODAL NIAGA ANDA DENGAN COPYTRADE KAMI. KLIK SINI !!     Artikel ini akan memberi …

error: Content is protected !!