JustForex
ARTIKEL YANG MENARIK

APAKAH CIRI CIRI TRADEBOT YANG IDEAL

JADI JUTAWAN DENGAN MODAL HANYA 100USD.KLIK SINI !!

 

 

Dapat guna satu tradebot sebagai fund manager atau mesin atm adalah impian semua orang sebenarnya.Dengan ribuan robot yang berada dipasaran, apakah panduan untuk memilih robot yang boleh menolong kita mencapai objektif diatas..

Disini saya senaraikan ciri ciri IDEAL yang perlu ada bagi satu tradebot untuk semua lapisan masyarakat dapat manfaat daripada penggunaannya.

 

#CIRI IDEAL 1

Tradebot tersebut tidak perlukan manual intervensi semasa dagangan dilakukan.Jika ini dapat dicapai, bermakna semua orang termasuk mereka yang tiada ilmu trading forex pun boleh dapat manfaat untuk gandakan wang masing masing.

Maksud manual intervensi ini ialah pengguna tak perlu langsung untuk membuat analisa samada nak hold order yang dibuat oleh tradebot ataupun nak cut loss dan sebagainya

 

#CIRI IDEAL 2

Sebaiknya modal dagangan yg diperlukan untuk menggunakan tradebot tidak perlu besar.Kebiasaannya, formulanya yang dibuat ialah dengan bermodalkan 400usd bagi setiap matawang yang ingin didagangkan.Ini bertujuan untuk merendahkan drawdown tradebot tersebut agar statistik dagangan akan kelihatan menarik dan juga secara tak langsung meningkatkan winning ratio.

Tahukah anda

Kebanyakan penyedia tradebot membuat rekomendasi untuk modal dagangan sekurang kurangnya 500usd sehingga 1000usd atau menggunakan akaun cent.Namun begitu, tiada jaminan yang dapat diberikan untuk hasil dagangan yang baik ,maka dengan bermodalkan wang yang agak besar dengan risiko yang agak tinggi sedikit menyukarkan orang awam untuk mendapat manfaat daripada tradebot ini.

 

#CIRI IDEAL 3

Drawdown yang rendah adalah disyorkan.Secara umumnya, drawdown yang rendah daripada 20% adalah ciri tradebot yang baik

Tahukah anda, kebanyakan penyedia tradebot menggunakan modal yang besar dan trade dengan lot yang kecil bagi merendahkan sebanyak mungkin statistik drawdown tradebot mereka .Ini sedikit sebanyak memberikan persepsi yang salah tentang kemampuan tradebot yang mereka tawarkan.

 

#CIRI IDEAL 4

Tradebot yang baik ialah tradebot yang menggunakan stop loss sebagai salah satu trade management.Apa apa boleh berlaku didalam pasaran forex dan jika tiada stop loss yang digunakan, akaun dagangan anda berisiko amat tinggi untuk loss secara total..ini perlu kita elakkan.

 

#CIRI IDEAL 5

Penggunaan dinamik stop loss dan take profit adalah salah satu ciri advance satu2 tradebot... ciri ciri trailing stop yang digunakan amat ideal kerana ia mengoptimumkan potensi keuntungan dagangan yang dibuat berdasarkan permintaan pasaran pada sesuatu masa.

 

#CIRI IDEAL 6

Robot yang mempunyai news filter mempunyai kelebihan kerana ia tidak akan lakukan apa2 dagangan sebelum dan selepas news data high impact dikeluarkan di seluruh dunia secara realtime.Umum mengetahui risiko tinggi membuat dagangan semasa news data diumumkan kerana volatiliti, isu spread dan slippage boleh memberi risiko tinggi kepada dagangan anda.

 

#CIRI IDEAL 7

Robot yang menggunakan HIDDEN STOP LOSS dan TAKE PROFIT dikatakan mempunyai kelebihan kerana broker atau big banks tidak tahu data dagangan anda..Kita tahu big boys biasanya akan melihat dahulu data market pada satu2 masa dan kepadatan kawasan stop loss untuk mereka lakukan damage kepada retail traders kerana setiap kerugian retail traders adalah keuntungan buat mereka.

 

Jika anda sedang mencari tradebot yang sesuai untuk dijadikan fund manager anda , klik gambar dibawah untuk melihat tradebot yang kami tawarkan dengan ciri2 IDEAL yang telah dinyatakan diatas.

TAK TAHU NAK TRADE? TAKDE MASA NAK TRADE ? BIAR TRADEBOT YANG BUAT 24/5
Apa reaksi anda baca post ini
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
BUAT BISNES ONLINE DAN BUAT PROFIT HINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Pembaca juga suka baca

KENAPA ROBOT TAK PERFORM DENGAN BAIK DI REAL ACCOUNT

JADI JUTAWAN DENGAN MODAL HANYA 100USD.KLIK SINI !!   Seperti yang semua maklum… terdapat ratusan ribu …

STATISTIK COVID-19
X
Dah PENAT nak ngadap CHART, tapi TRADE keLAUT jugak ?
TRADEBOT kami boleh bantu anda 24/5

KLIK GAMBAR UNTUK INFO
error: Content is protected !!