ARTIKEL TERBARU

APA YANG PERLU ANDA TAHU TENTANG NON FARM PAYROLL

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI

 

 

Setiap hari Jumaat pertama setiap bulan, badan statistik buruh di AS akan mengeluarkan data mengenai laporan pekerjaan di US. Data ni adalah laporan untuk data bulan lepas. So malam ini adalah data untuk bulan 10.

Ada 3 data penting untuk data pekerjaan US:

1) Non Farm Employment : Data pekerjaan yang tidak termasuk pekerjaan perladangan.
2) Unemployment : Data kadar pengangguran.
3) Average Earnings : Data purata pendapatan.

Pada masa ini, data yang menjadi tumpuan bank pusat AS iaitu Federal Reserve adalah:
1) Pertumbuhan ekonomi (GDP) – 3.5%, berada atas daripada jangkaan bank pusat iaitu sekitar 3.2%.
2) Pengangguran. -3.7%, selari dengan jangkaan bank pusat.
3) Inflasi – 2.3%, atas daripada jangkaan bank pusat.

Data-data ini boleh dipanggil sebagai data utama yang dilihat oleh bank pusat sebelum membuat keputusan terhadap polisi bank pusat semasa mesyuarat FOMC samaada hike rate, cut rate, hold dan sebagainya.

Boleh lihat disini untuk projection (unjuran/jangkaan) bank pusat untuk data GDP, Unemployment dan inflation:

https://www.federalreserve.gov/…/f…/fomcprojtabl20180926.pdf

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

Apa yang menjadi perhatian pelabur pada malam ini lebih kepada data unemployment dan average earning

1) Unemployment – Ini adalah data yang menjadi perhatian FED.

2) Average earnings – Ini merupakan data purata pendapatan (gaji) penduduk di Amerika Syarikat dimana data ini boleh memberi kesan kepada inflasi, iaitu data utama yang menjadi tumpuan FED. Jika pendapatan penduduk bertambah, perbelanjaan akan meningkat. Perbelanjaan meningkat akan membuatkan permintaan terhadap barang-barang meningkat. Permintaan barang meningkat boleh menyebabkan kenaikan harga barang. Kenaikan harga barang cenderung terjadinya inflasi yang menaik. Inflasi menaik, kemungkinan FOMC akan datang FED menaikkan kadar faedah di AS.

Jika kedua-dua data ini baik, boleh cari buy matawang USD pada minggu hadapan dan sebaliknya.

Jangkaan pasaran terhadap data malam ini (2 november 2018)
1) NFE – Akan terdapat kenaikan daripada 134K kepada 194K.
2) Average Earnings – Jangkaan penurunan dari 0.3% kepada 0.2%
3) Unemployment – Diramalkan kekal pada 3.7%.

Secara kesimpulannya, tidak digalakkan trade sewaktu event. Bukan kerja kita untuk trade semasa news. Big player pun tiada position sewaktu high impact events. Sebab tu spread mengembang. Tiada liquidity dalam pasaran. Big player keluar position dalam high impact event & clear position untuk weekend. Jadi, tunggu dan lihat apa reaksi pasaran terhadap data yang keluar. Minggu depan cari peluang trade. Jangan gopoh, jangan judikan akaun anda. Sayang kat duit.

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Artikel berkaitan

PENJELASAN MENGAPA FOREX ITU HARUS

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI     Jangan terpegaruh …

DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 10%
DISKAUN 10%
TIADA HADIAH
TAK BERNASIB BAIK
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
REBUT PELUANG UNTUK DISKAUN MENARIK!

Berikan butiran anda dan putarkan cabutan bertuah.

Terma dan syarat :

  • Hanya sekali putaran setiap kali anda layari laman web kami
  • Anda boleh cuba lagi jika tak bernasib baik selepas 7 hari.
STATISTIK COVID-19

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Content is protected !!