ARTIKEL TERBARU

APA ITU SLIPPAGE?!!!!

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI

 

 

SLIPPAGE SLIPPAGE SLIPPAGE
APA ITU SLIPPAGE?!!!!

Bercerita pasal slippage yg berlaku bila news2 besar.
.
Kepada yg dah lama trading atau pun yg baru,ilmu ni patut anda tahu sebelum anda mencarut sekiranya STOP LOSS(SL),TAKE PROFIT(TP) atau tempat BE(BREAKEVEN) Anda tak trigger semasa market tgh laju.
.
So baca dan fahamkan!
.
Kena faham apabila order yang telah di sent ke Liquidity provider(LP) atau bank,order tersebut akan di filled pada BEST AVAILABLE PRICES yg ada dan ia boleh melangkaui harga yang kita nak.

contoh : ahmad beli EU Dengan harga 1.2345
dan meletakkan SL PADA 1.2000

So maksudnya,ahmad akan risiko kan sebanyak 345 pips di dalam dagangan tersebut.

So apabila anda tgh trade,anda kena ingat ada 3 outcome yg akan terjadi pada dagangan anda :

1.Tiada Slip Page : entry tersebut telah floating loss sebyk 345 pips dan terkena SL pada 1.2000 dan ORDER akan terus execute pada price yang di tetapkan

2.Positive Slip page : entry ahmad floating loss 200 pips dan turun pada price 1.2145 dan tetiba order tersebut ditutup 145 pips awal dari harga yg kita nak tutup.So order itu di filled pada THE BEST PRICES dari harga yg kita request.

3. Negative slip page : Entry ahmad floating loss 345 pips dan sepatutnya di tutup pada harga 1.2345 tetapi entry tersebut di tutup pada 1.2445 di mana ada jauh 100 pips dr SL yg kita letak.Sebab itu adalah best prices yang Di filled kan oleh LP!
.
So persoalan nya ,KENAPA INI TERJADI?BROKER SALAH ATAU LP YG SALAH?
.
Untuk pengetahuan kakak2,abang2,pakcik2 dan makcik2 semua,ini adalah BASIC

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

Definisi di dalam pasaran di mana terdapat proses jual dan beli.So setiap BUYER membeli dengan specific price dan trade size,so proses ni MESTI KENA SAMA AMOUNT DENGAN SELLER DAN JUGA SAMA TRADE SIZE.Jika pernah berlaku IMBALANCE buyer dan seller,INI LAH YANG MENYEBABKAN PRICE NAIK DAN TURUN!
.
Nah bagi contoh lagi…,kalo trader beli EURUSD dengan size 100K dekat 1.2345 ,tetapi takdak orang plak nak jual EURO PADA 1.2345 USD,order yang kita letak tadi tu akan mencari THE NEXT BEST PRICE YANG ADA dan execute beli EURO pada harga yang tinggi dari harga yg kita request. ITULA YANG DI NAMAKAN NEGATIVE SLIPPAGE!
.
Dan kena ingat,perkara sebaliknya boleh berlaku jika ramai org yg nak jual EURO pada harga yg kita request, kita berkemungkinan akan terjumpa SELLER yang nak jual pada harga yang lebih rendah dari harga yang kita mintak,ITULAH DI NAMAKAN POSITIF SLIPPAGE!Sebab itulah order akan fill di situ mengikut harga terbaik yang ada.
.
Tapi kalo anda perasan,kadang2 ampa pasang TP,tetapi bila order execute close dapat lebih..Itu pun SLIPPAGE.Cuma kalo profit ampa tak hingaq,TIME RUGI ja ampa hingaq..

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Artikel berkaitan

APA FUNGSI LEVERAGE ?

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI Sebenar kalo kita nk …

DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 10%
DISKAUN 10%
TIADA HADIAH
TAK BERNASIB BAIK
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
REBUT PELUANG UNTUK DISKAUN MENARIK!

Berikan butiran anda dan putarkan cabutan bertuah.

Terma dan syarat :

  • Hanya sekali putaran setiap kali anda layari laman web kami
  • Anda boleh cuba lagi jika tak bernasib baik selepas 7 hari.
STATISTIK COVID-19

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Content is protected !!