ARTIKEL TERBARU

ANDA PERLU TONTON FILEM INI JIKA ANDA SEORANG TRADER

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI




Apabila kita menonton filem, ramai beranggapan bahawa menonton filem itu hanya sekadar hiburan tetapi sebenarnya banyak filem-filem yang mampu memberi inspirasi dan motivasi kepada kita, terutama filem-filem dari luar negara.

Filem Ekonomi banyak ditayangkan, malah jika anda seorang Trader, anda akan banyak belajar tentang ekonomi (berkait rapat dengan Fundamental Analysis) dan juga istilah-istilah yang kita selalu guna.

Dan kebanyakan filem ini adalah berdasarkan kisah benar.

Berikut adalah 5 filem pilihan editor yang terbaik untuk Trader semua.

#1 Wall Street (1987)

Sebut sahaja Wall Street, kita akan teringat Trading Floor dipenuhi skrin dan telefon. Filem ini mengisahkan tentang Bud Fox, seorang broker saham muda yang berimpian untuk bekerja dengan Gordon Gekko iaitu salah seorang Lejen Wall Street.

Semangat jitu dan kekentalan Bud menghasilkan kejayaan. Filem ini terbaik untuk kita semua kerana ia menceritakan kehidupan broker saham sebenar di sana, memberi kefahaman kepada kita bagaimana buy dan sell itu dilaksanakan.

#2 Margin Call (2011 )

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

MC! Perasaan mula berkecamuk apabila akaun kita MC kan? Filem Margin Call ini mengisahkan Peter Sullivan berjaya analisa masalah yang dialami syarikat. Masalah itu tidak lain tidak bukan, Margin Call.

Filem dramatik ini mengajar kita sebagai seorang trader, keputusan yang diambil hendaklah tanpa emosi dan matang.

Jadi, adakah syarikat tersebut MC? Saksikan!

 

#3 The Big Short (2015)

Trend uptrend, apabila kita tengok ada candlestick reversal, kita akan short, short dan short. Kadang-kadang layer tak ingat MM.

Semasa menonton filem The Big Short, pasti akan teringat kata-kata Warren Buffet “Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful”.
Filem ini menceritakan apa sebenarnya yang berlaku sebelum dan semasa krisis 2008 di Amerika Syarikat. Bagaimana sektor perumahan yang dianggap akan sentiasa bullish, akhirnya jatuh dan jatuh rugi diceritakan.

 

#4 Boiler room (2000)

Filem yang dibintangi Vin Diesel ini diinspirasi daripada kisah Jordan Belfort, konsep yang sama dengan Wolf Of Wall Street, menceritakan tentang seorang broker saham muda (Seth Davis) yang tersilap langkap apabila bekerja di sebuah broker yang tidak diiktiraf oleh SEC.

Menonton filem ini mengingatkan kita supaya berhati-hati dalam pemilihan broker supaya dapat elakkan kita daripada ‘deposit’ di broker money-maker mahupun scammy.

 

#5 Insider Job (2010)

Filem terakhir dalam senarai editor ini merupakan filem dokumentari yang menceritakan secara jelas mengenai krisis 2008 di Amerika Syarikat dan sangat best untuk ditonton bersama The Big Short.

Penceritaan oleh Matt Damon sangat jelas dan membantu kita mengenalpasti siapakah tangan-tangan yang bertanggungjawab dengan Krisis 2008 itu.

2008, USD menguat walaupun ekonomi Amerika Syarikat gawat dengan teruknya. Kenapa?

Banyakkan menonton filem-filem ekonomi/usahawan dan anda akan dapat bigger picture tentang apa yang kita tengah buat, kejayaan yang ingin kita capai, bukan angan-angan jika disertakan dengan usaha dan keinginan yang kuat. Teruskan berusaha sehingga berjaya!

 

#SUMBER ARTIKEL DARI MOSHED DOT COM

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Nak kata otai..memang jauh sekali.KAMI hanya sebahagian daripada traders yang profitable setelah menggunakan produk produk kewangan yang disediakan oleh RICHM7 GLOBAL NETWORK... yang nak jadik I.B dan kembangkan network tanpa perlu jadi masta trader pun boleh join kami..

Artikel berkaitan

PENJELASAN MENGAPA FOREX ITU HARUS

KEMBANGKAN MODAL 100USD ANDA MENJADI 6 ANGKA DALAM SETAHUN ! KLIK SINI     Jangan terpegaruh …

DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 10%
DISKAUN 10%
TIADA HADIAH
TAK BERNASIB BAIK
SIKIT JER LAGI
DISKAUN 15%
TIADA HADIAH
CUBA LAGI LAIN KALI
REBUT PELUANG UNTUK DISKAUN MENARIK!

Berikan butiran anda dan putarkan cabutan bertuah.

Terma dan syarat :

  • Hanya sekali putaran setiap kali anda layari laman web kami
  • Anda boleh cuba lagi jika tak bernasib baik selepas 7 hari.
STATISTIK COVID-19

Compare Listings

Title Price Status Type Area Purpose Bedrooms Bathrooms
error: Content is protected !!