Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
ARTIKEL YANG MENARIK
Home / TIPS UNTUK TRADERS / DUA JENIS GOLONGAN YANG TUDUH FOREX TRADING ADALAH SCAM

DUA JENIS GOLONGAN YANG TUDUH FOREX TRADING ADALAH SCAM

Dalam forex industri ni, ada dua jenis golongan yang tuduh forex ni adalah aktiviti scam/penipu.

Golongan pertama :-
Trade forex. Semua dalam minda mereka terfikir, dengan forex, modal USD 500 mungkin dalam seminggu dah boleh jadi 10K USD. Fuhh senang kaya macam tu.
Risiko? Pedulikan semua tu. Lumrah manusia. Lebih seronok dengar reward dari risiko.
Depo trade. MC. Tukar teknik. Depo trade. SO. Tukar teknik.
Selepas dah cuba, sementara nak hilang “ketagih” trade dan kembali ke alam nyata, sudah habis mungkin dah beribu-ribu K. Saving semua habis.
Oh forex ni scam. Cuci tangan.

Golongan kedua :-
Kenal forex melalui broker MLM. Pergi kelas belajar forex free. Ish susah rupanya. Oh, ada cara “goyang kaki trade forex”. Invest saja.
Kononnya nak buat income pasif melalui forex. Tak perlu trade, sebab bulan-bulan boleh dapat ROI.
Bulan 1 dapat. Bulan 2 dapat. Bulan 3 dapat. Mula pasang angan-angan. Income ROI forex boleh bayar kereta baru.
Bincang dengan isteri. Kita laburlah semua saving kita dalam “forex” ni. Baru syok. Topup balik duit ROI + semua saving yang ada.
Bulan 1 lepas topup dapat. Bulan 2 dapat. Bulan ketiga, tengok leader semua pakai kereta hebat atau lifestyle hebat-hebat. Mula ajak satu kampung join.
Sebulan lepas tu. Broker forex MLM tutup. Leader hilang. Ewallet bersepah.
Oh, scam sungguh forex ni.

Apa persamaan kedua-dua golongan ni?
“TIADA ILMU DAN NAK CEPAT KAYA”
Eh, ada satu lagi golongan yang tuduh forex scam/tipu.

Golongan ketiga :-
Golongan yang dengar pengalaman dari golongan pertama dan kedua di atas.

Apa reaksi anda baca post ini
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

INFO RICHM7 GLOBAL NETWORK

RICHM7 GLOBAL NETWORK
Kami adalah komuniti yang menggunakan RICHM7 DOM-E sebagai pelengkap didalam dagangan matawang.Kami buka peluang bagi anda yang ingin bersama sama kami mengembangkan karier sebagai pedagang dalam pasaran matawang dunia.

Pembaca juga suka baca

KAEDAH ENTRY DIDALAM FOREX TRADING YANG ANDA PERLU TAHU

Kaedah entry terbahagi kepada dua: Short term: Intraday trade (termasuk Scalping) Long term: Position dan …

OFFLINE