ARTIKEL TERBAIK

29% RAKYAT MALAYSIA TIDAK MEMPUNYAI SIMPANAN MINIMUM RM500

KEMBANGKAN MODAL NIAGA ANDA DENGAN COPYTRADE KAMI. KLIK SINI !!

Sejumlah besar rakyat Malaysia, tinjauan telah dijumpai

Tinjauan itu dijalankan antara 4 hingga 14 November oleh firma penyelidikan Merdeka Center, yang melibatkan 1,203 peserta.

“Pada pendapat kami, tinjauan itu menunjukkan gambaran pertumbuhan ekonomi penduduk,” kata Pusat Merdeka di laman webnya.

Tinjauan terkini adalah susulan kepada kaji selidik yang sama yang diadakan pada bulan Januari. Pusat Merdeka menyatakan bahawa keputusan antara kedua-duanya tidak terlalu jauh.

Dalam kaji selidik Januari, 33% responden berkata mereka tidak mempunyai simpanan minimum RM500 untuk menangani sebarang kecemasan. Angka-angka tersebut sedikit meningkat kepada 29% pada bulan November, tetapi perbezaannya adalah kecil.

Bilangan orang yang mengatakan bahawa mereka berasa seperti mereka dengan cara yang sama.

Sementara itu, peratusan responden yang dilaporkan telah ditangguhkan atau tidak dapat membayar bil utiliti pada masa 40% sejak Januari.

Tinjauan yang memotong semua kaum, juga mendedahkan bahawa 15% orang melangkau makanan untuk memenuhi keperluan

Hasilnya kekal tidak berubah sejak Januari, pada 15%.

Mengenai hutang, 22% berkata mereka telah mengambil pinjaman baru dalam bentuk pinjaman peribadi atau caj kad kredit, kenaikan 2% dari Januari

TAK SEMPAT NAK TRADE? TAK PANDAI TRADE? TRADEBOT KAMI BOLEH BANTU ANDA . KLIK SINI !!

Tinjauan Pusat Merdeka 1,199 pengundi berdaftar sebanyak 52% Bahasa Melayu, 29% Cina, 7% India, 6% Muslim Bumiputera, dan 6% Bumiputera bukan Islam (dari Sabah dan Sarawak)

Kajian itu dijalankan melalui talian tetap dan telefon mudah alih. Responden dipilih atas dasar percampuran berstrata rawak sepanjang kumpulan umur, etnik, jantina, dan kawasan pilihan raya.

BUAT BISNES ONLINE DAN UNTUNG SEHINGGA 1200% SEBULAN .KLIK SINI !!

PESANAN ADMIN

ADMIN
Dagangan dalam pertukaran Matawang Asing adalah berisiko tinggi juga memberi pulangan yang besar dan tidak sesuai untuk semua pelabur. Anda di nasihatkan supaya mempertimbangkan pelaburan,objektif, tahap pengalaman dan risiko anda jika masih mahu meneruskan penglibatan dalam industri ini.

Artikel berkaitan

LEBIH 2 JUTA ORANG AKAN HILANG PEKERJAAN DI MALAYSIA

KEMBANGKAN MODAL NIAGA ANDA DENGAN COPYTRADE KAMI. KLIK SINI !!       JOBSTREET.COM mendedahkan lebih …

error: Content is protected !!